Sposób przygotowania:
Miętowo-czekoladowe ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać na zmianę po jednym jajku oraz porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i napój. Utarte ciasto jest dosyć gęste pod koniec ucierania dodać zielony barwnik spożywczy w ilości która nada ciastu odpowiedni kolor. Do gotowego ciasta dodać czekoladowe kropelki i wymieszać delikatnie łyżką.Długą foremkę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ciastem, piec w temp. 180 st około 60 minut lub do uzyskania suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto po wierzchu skropić kilkoma kroplami aromatu miętowego mi wystarczyło 7 kropli i ciasto pięknie pachnie miętą, następnie polać rozpuszczoną białą czekoladą wymieszaną z mlekiem i ozdobić posypką ja użyłam zielonego opłatka, odstawić do zastygnięcia czekolady.
marietta