Sposób przygotowania:
Miętowy Halibut
1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do miski. Łodyżki mięty płuczemy i osuszamy. Porwaną lub pokrojoną na mniejsze kawałki wkładamy do blendera wraz z łyżką oliwy i blenderujemy.
2. Następnie rybę solimy i pieprzymy oraz wcieramy w nią miętę wymieszaną razem z oliwą. Całość kropimy cytryną i odstawiamy do lodówki na minimum 1h.
3. Po tym czasie wykładamy halibuta do żaroodpornego naczynia, nakrywamy folią spożywczą. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i wkładamy całość na 25 minut. Wyciągamy i możemy podawać - smacznego!
2. Następnie rybę solimy i pieprzymy oraz wcieramy w nią miętę wymieszaną razem z oliwą. Całość kropimy cytryną i odstawiamy do lodówki na minimum 1h.
3. Po tym czasie wykładamy halibuta do żaroodpornego naczynia, nakrywamy folią spożywczą. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i wkładamy całość na 25 minut. Wyciągamy i możemy podawać - smacznego!
zewa
edytaha
Masz rację :)
Netka
jaNina
Babciagramolka
evita0007
Ja też :) Bo jest bardzo soczystą rybą.A z miętą to był strzał w dziesiątkę.Szkoda tylko ze tak mało kupiłam,ale następnym razem zrobię większe porcje bo na prawdę warto .
Dzieki dziewczyny :-)
gusia1000