SUPERPRZEPIS

Miętowy Halibut

  • 7
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Miętowy Halibut Więcej zdjęć (3)

Soczysty, rozpływający się w ustach halibut ma świetny posmak mięty i pieprzu. Polecam!

Składniki:

Miętowy Halibut

 

Sposób przygotowania:

Miętowy Halibut
1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do miski. Łodyżki mięty płuczemy i osuszamy. Porwaną lub pokrojoną na mniejsze kawałki wkładamy do blendera wraz z łyżką oliwy i blenderujemy.



2. Następnie rybę solimy i pieprzymy oraz wcieramy w nią miętę wymieszaną razem z oliwą. Całość kropimy cytryną i odstawiamy do lodówki na minimum 1h.



3. Po tym czasie wykładamy halibuta do żaroodpornego naczynia, nakrywamy folią spożywczą. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i wkładamy całość na 25 minut. Wyciągamy i możemy podawać - smacznego!
Miętowy Halibut
Tutaj na zdjęciu widzimy Halibuta w przybliżeniu,jest bardzo smaczny,soczysty.Polecam . . .
Miętowy Halibut
Tutaj na zdjęciu widzimy kolejne etapy przygotowania....