Sposób przygotowania:
Miętowy mus cukiniowo-ogórkowy z chipsem z boczku
Cukinię i ogórka myjemy dokładnie, osuszamy i kroimy w plastry. W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojoną cukinię i ogórka około 5 minut. Po tym czasie do garnka dolewamy bulion i gotujemy następne 5 minut – odstawiamy do przestygnięcia.
Na patelni przesmażamy na chrupko boczek wędzony pokrojony w paski. Odstawiamy. Do wystudzonych warzyw dodajemy zioła i blendujemy całość. Mus doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na miseczki lub do filiżanek wlewamy porcję musu, na każdej kładziemy łyżeczkę jogurtu i chipsy z boczku, dekorujemy listkami świeżej mięty lub oregano.
Blog: Igraszki Losu
Na patelni przesmażamy na chrupko boczek wędzony pokrojony w paski. Odstawiamy. Do wystudzonych warzyw dodajemy zioła i blendujemy całość. Mus doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na miseczki lub do filiżanek wlewamy porcję musu, na każdej kładziemy łyżeczkę jogurtu i chipsy z boczku, dekorujemy listkami świeżej mięty lub oregano.
Blog: Igraszki Losu