Sposób przygotowania:
Migdałek
Ciasto ciemne: Do miski włożyć wszystkie składniki. Szybko wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na conajmniej 1,5 godziny. Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć ciemne ciasto na blaszkę. Lekko docisnąć ręką.
Ciasto jasne: Do miski wsypać kasze mannę, cukier, margarynę i aromat. Wyrobić składniki. Jasne ciasto nałożyć na ciemne. Lekko docisnąć ręką. Piec 40 minut w temp. 180 C.
Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Mleko dośc mocno zagrzać i polać nim jeszcze gorące ciasto. Zostawić do ostudzenia. Można polać polewą czekoladową ale nie jest to konieczne.
Smacznego!!
Ciasto jasne: Do miski wsypać kasze mannę, cukier, margarynę i aromat. Wyrobić składniki. Jasne ciasto nałożyć na ciemne. Lekko docisnąć ręką. Piec 40 minut w temp. 180 C.
Gorące ciasto wyjąć z piekarnika. Mleko dośc mocno zagrzać i polać nim jeszcze gorące ciasto. Zostawić do ostudzenia. Można polać polewą czekoladową ale nie jest to konieczne.
Smacznego!!