niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Migdałowce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne ciasteczka migdałowe posypane płatkami migdałowymi skuszą każdego nie tylko łasucha.

Migdałowce

Składniki:

Migdałowce

 

 

Sposób przygotowania:

Migdałowce
Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać zmielone migdały, cukier puder, żółtka i szybko zagnieść ciasto następnie chłodzić je około 2 godziny w lodówce.Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować i wycinać foremkami różne kształty ,ułożyć na natłuszczonej blasze i każde ciasteczko posmarować lekko ubitym białkiem i posypać płatkami migdałowymi, blaszkę wstawić do piekarnika i piec ciasteczka około 10 minut w temp. 180 stopni gdy migdały lekko się zrumienią to znaczy że ciasteczka gotowe wyjmujemy i czekamy do przestygnięcia.