Sposób przygotowania:
Tartaletki migdałowe z winogronami
ciasto: -Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka . -Ucierać do połączenia się składników, dodać skórkę cytrynową. -Mąkę przesiać,wymieszać z solą i wsypać do utartej masy. -Wyrobić ciasto reką /jeśli wymaga dodać odrobinę wody/. -Uformować kulę,owinąć folią i włożyć do lodówki na ok.1 godzinę. -Schłodzone ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i wylepić foremki do tartaletek. -Nakłuć widelcem i wstawić do lodówki. krem: -Miękkie masło utrzeć z cukrem. -Dodać jajko i ucierać do całkowitego połączenia się składników. -Wsypać mąkę migdałową i starannie wymieszać. -Schłodzone babeczki napełnić przygotowanym kremem. -Na wierzchu ułożyć połówki winogron , posypać płatkami migdałowymi. -Tartaletki piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C.
kołczu
cris
i tak właśnie smakują!
edytaha
cris
Ostatnio coraz rzadziej............ale chętnie oddam nawet dwie.........