Sposób przygotowania:
Migdałowe babeczki z rodzynkami
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać miękką margarynę nadal ucierając. Następnie dodać mąkę z proszkiem, mleko i ucierać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę. Rodzynki zalać ciepłą wodą, następnie ich odsączyć i wyłożyć na papierowy ręcznik aby się osuszyły, a następnie obtoczyć ich w mące pszennej. Do ciasta dodać pianę z białek, olejek migdałowy, rodzynki obtoczone w mące i wszystko delikatnie wymieszać. Małe foremki na babeczki wysmarować tłuszczem, do każdej nalewać ciasto do 3/4 wysokości i piec w 180 st przez ok. 25 min aż babeczki będą miały złoty kolor. Po upieczeniu babeczki wystudzić, a następnie polać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką.