Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto z jagodami kamczackimi1.

Do dowolnego naczynia, najlepiej do miski po kolei włożyć wszystkie składniki na ciasto.
2.

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać tylko łopatką silikonową.
3.

Małą blaszkę (24 x 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przełożyć 2/3 ciasta.
4.

Dodatkowo ciasto posypać bułką tartą (chociaż nie jest to konieczne) i położyć jagody kamczackie.
5.

Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Później partiami dodawać cukier, cały czas ubijając, na końcu dodać budyń waniliowy.
6.

Wyłożyć pianę na jagody kamczackie i wyrównać łopatką.
7.

Na pianę poukładać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki świeże truskawki.
8.

Pozostałą 1/3 ciasta poskubać na truskawki.
9.

Wcześniej nagrzać piekarnik do 170 stopni C i włożyć blaszkę z ciastem na około 50 minut. Piec do tzw. "suchego patyczka".
10.

Upieczone ciasto pozostawić jeszcze przez około 10 minut w wyłączonym piekarniku, a następnie wystudzić na kratce.
11.

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
12.

Smacznego !