Sposób przygotowania:
Migdałowe serduszkowe ciasteczka
Do miski robota z nożami siekającymi wsypać suche składniki a potem dodać pokrojoną na kawałki margarynę, jogurt i wbić umyte jajka. Za pomocą opcji PULS połączyć ze sobą składniki. Wyjąć ciasto z miski, na blat lub na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka foliowego przeznaczonego do żywności i włożyć do lodówki do schłodzenia ( ja schowałam na całą noc ). Gdy ciasto się schłodzi, dzielić je na porcje, wałkować na nie za grube placki podsypując mąką w razie konieczności. Foremkami w kształcie kółka o średnicy 5 cm i serca o mniejszym rozmiarze wycinać ciasteczka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec 10-12 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka wystudzić na kratce i przełożyć do pojemnika na ciasteczka. Takie ciasteczka można przechowywać kilka dni.
misia5
zewa
Dzięki, Ty to potrafisz zmobilizować a to do pralinek a to do ciasteczek :) Ciekawe co będzie następne hi, hi :)