aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

migdałowe szaleństwo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Migdaly i truskawki w doskonalym polaczeniu.

migdałowe szaleństwo

Składniki:

migdałowe szaleństwo

 

  • 15 biszkopty okrągłe,
  • 150 g margaryna Kasia,
  • 400 ml kremówka,
  • 3 lyzki cukier,
  • 2 śmietan fix,
  • 300 g truskawki świeże,
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

migdałowe szaleństwo
Biszkopty ukladamy w foremce na ciasto. Margarynę rozpuszczamy na małym ogniu i polewamy nią biszkopty.Kremowke dobrze schłodzoną ubijamy na wolnych obrotach z cukrem na sztywna piane, dodajemy smietan fixy i wykladamy na biszkopty. Na wierzchu ukladamy truskawki. Platki migdalow prazaymy na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto.

Tagi:

biszkopt