Sposób przygotowania:
Migdałowiec
Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną.PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi