Sposób przygotowania:
Miłosne pucharki
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na deser, żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody i poczekać aż napęcznieje. Następnie w niewielkiej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę i ostudzić. W dalszej kolejności należy zagotować mleko z cukrem pudrem i wlać do mleka rozpuszczoną żelatynę. Zagotować całość. W osobnym garnku należy podgrzać śmietanę kremówkę z wanilią. Następnie połączyć mleko ze śmietanką i całość ubić mikserem na jednolitą i puszystą masę. Masę przelać do pucharków. Na wierzch powkładać kostki czekolady, można dodać owoce. Z kakao wykonać serduszka dekoracyjne, można przy pomocy szablonów do kawy. Wykonać napis flamastrem dekoracyjnym. Wstawić deser do lodówki do stężenia na około 2-3 godziny.
Pyza
Bernadetta
Elficzna
zewa