iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

Składniki:

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 5 szt brzoskwiń
  • 3 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukier
  • przyprawa do dań słodkich młynek Kamis

 

Sposób przygotowania:

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią
Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cukru do smaku. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie dobrze myjemy. Jedną kroimy w plasterki, resztę ścieramy na tarce duże oczka. Do małych silikonowych foremeczek kładziemy kawałek brzoskwini nakładamy ryz ubijamy potem warstwę startych brzoskwiń i znów ryż. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min. Po tym czasie wyciągamy z foremek ,posypujemy przyprawą do dań słodkich z kardamonem i cynamonem .

Tagi:

ryż przyprawy