Sposób przygotowania:
Eklerki z mascarpone i czereśniami
Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli.
Odstawić z ognia, dodać przesianą mąke, szybko zamieszać, aby powstały grudki, wstawić ponownie na ogień i ucierać do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto lekko schłodzić, pojedynczo dodawać jajka, utrzeć, odstawic do wystudzenia.
Przygotować masę: serek wymieszać drewnianą łyżką z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, syropem z czereśni.
Wysmarować blachę tłuszczem, formować szprycą podłużne eklerki w odstępach ok 2cm
Piec w rogrzanym piekarniku do 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyc temp. do 180 stopni i piec 20 minut.
Wystudzone przekrawać na pół i wypełnić masą i czreśniami.
Odstawić z ognia, dodać przesianą mąke, szybko zamieszać, aby powstały grudki, wstawić ponownie na ogień i ucierać do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto lekko schłodzić, pojedynczo dodawać jajka, utrzeć, odstawic do wystudzenia.
Przygotować masę: serek wymieszać drewnianą łyżką z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, syropem z czereśni.
Wysmarować blachę tłuszczem, formować szprycą podłużne eklerki w odstępach ok 2cm
Piec w rogrzanym piekarniku do 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyc temp. do 180 stopni i piec 20 minut.
Wystudzone przekrawać na pół i wypełnić masą i czreśniami.