SUPERPRZEPIS

Eklerki z mascarpone i czereśniami

  • wedith1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Eklerki z mascarpone i czereśniami Więcej zdjęć (5)

Pyszne, chrupiące eklerki!!!!

Składniki:

Eklerki z mascarpone i czereśniami

 

 

Sposób przygotowania:

Eklerki z mascarpone i czereśniami
Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli.



Odstawić z ognia, dodać przesianą mąke, szybko zamieszać, aby powstały grudki, wstawić ponownie na ogień i ucierać do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.



Ciasto lekko schłodzić, pojedynczo dodawać jajka, utrzeć, odstawic do wystudzenia.



Przygotować masę: serek wymieszać drewnianą łyżką z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, syropem z czereśni.



Wysmarować blachę tłuszczem, formować szprycą podłużne eklerki w odstępach ok 2cm



Piec w rogrzanym piekarniku do 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyc temp. do 180 stopni i piec 20 minut.



Wystudzone przekrawać na pół i wypełnić masą i czreśniami.


Eklerki z mascarpone i czereśniami
Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli, odstawić z ognia.
Eklerki z mascarpone i czereśniami
dodać przesianą mąke, szybko zamieszać, aby powstały grudki
Eklerki z mascarpone i czereśniami
Ciasto lekko schłodzić, pojedynczo dodawać jajka, utrzeć, odstawic do wystudzenia.
Eklerki z mascarpone i czereśniami
formować szprycą podłużne eklerki w odstępach ok 2cm.