Sposób przygotowania:
Latwe eklerki pychotki
W garnku rozposc maslo i dodaj wode doprowadz do wrzenia,nastaw piekarnik na 200st. Do wody i masla wsyp make, zdejmij z ognia i mieszaj az powstanie jednolita masa, wstaw na ogien na chwile wciaz mieszajac, zdejmij i dodaj 2 jajka wymieszaj az powstanie jednolita masa. Ponownie postaw garnek na ogniu i mieszaj do mometu az ciasto zacznie odchodzic od dna, zdejmij z ognia.Blache wyloz pergaminem ciasto nakladaj lyzka lub wyciskarka. Kazdego eklerka nasmaruj bialkiem i wsadz do nagrzanego piekarnika az zacznie byc slicznie brazowy. Po wyjeciu w kazdym zrob dziurke od spodu (np.wykalaczka) aby powietrze wyszlo. Rada: jezeli chcesz zeby byly chrupiace wsadz je jeszcze do piekarnika na 10min. Krem: Kremowke ubijaj recznie lub mixerem predkosc 1, gdy zacznie byc spieniona dodawaj powoli cukier ubijaj jeszcze przez chwile i odstaw do lodowki az zgestnieje Rada: Jezeli chcesz w tym momecie(ubijania) mozesz dodac cukier wanliowy, cynaon, kawe, lub inny smakowy dodatek - stwozysz niespotykana mase i dzieki temu zmienisz smak eklerkow. Polewa czekolade uplynnic na malym ogniu dodac maslo i syrop klonowy, wymieszac do polaczenia sie skladnikow w jedna mase. Teraz juz tylko przyjemnosc :) Przestudzone eklerki przecinamy w polowie (nie do konca tylko troszke zeby moc wsadzic krem) wkladamy lyzeczke kremu w zaleznosci od wielkosci eklerkow oczywiscie i odkladamy na tace, gdy wszystkie eklery sa gotowe polewamy je sosem czekoladowym. odstawiamy na 10min do lodowki i smacznego
Sarenka
Pyza
Pyza
no i zaśliniłam klawiaturę!
A.B.
mamqa
Naprawdę? Dla mnie przepis wygląda ekstra ale to zdjęcie... zupełnie nie apetyczne...
alis.haze