Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mini gofry w narodowych barwach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mini gofry to szybka do zrobienia i smaczna przekąska

Mini gofry w narodowych barwach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mini gofry w narodowych barwach

 

 

Sposób przygotowania:

Mini gofry w narodowych barwach
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wymieszać. Następnie wlać wodę, mleko, przestudzone masło, żółtka, wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Gofrownicę nagrzać, wlewać ciasto, rozprowadzać równo pędzelkiem i piec gofry. Śnieżkę ubić w 200 ml zimnego mleka. Przestudzone gofry pokroić, ozdobić według uznania bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
Mini gofry w narodowych barwach
Gofry w krztałcie serduszek łatwo podzielić
Mini gofry w narodowych barwach
Do bitej śmietany można dodać rozpuszczoną żelatynę lub galaretkę