Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

mini klopsiki na sposób chiński

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne i inne smażone klopsiki

mini klopsiki na sposób chiński

Składniki:

mini klopsiki na sposób chiński

 

  • 50 dkg mielonej wołowiny
  • kajzerka
  • ok 1/2 szklanki mleka
  • żółtko
  • cebula średniej wielkości
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • mąka i bółka tarta

Sposób przygotowania:

mini klopsiki na sposób chiński
Kajzerkę zalać mlekiem i odstawić. cebulę obrać i posiekać.W misce wymieszać mięso z żółtkiem i cebulą, dodać odciśniętą bułkę, oraz sos sojowy, sól i pieprz.Masę dokładnie wyrobić , formować małe kuleczki i obtaczać w mące i bółce tartej. Smażyć ze wszystkich stron. Podawać z makaronem chińskim tao tao lub makaronem ryżowym.