Sposób przygotowania:
Mini mazurki z masą krówkową i suszoną żurawiną
Z podanych składników zagniatamy ciasto a następnie wylepiamy foremki na tartaletki. Z podanej porcji wychodzi około 10 tartaletek. Wszystko zależy od tego jak grubo nakładamy ciasta.
Nakłuwamy widelcem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C około 20 min. Najlepiej sprawdzać czy się rumienia.
Do garnka o grubym dnie wkładamy masło i krówki. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Co jakiś czas mieszamy a na końcu dodajemy mleko.
Do lekko przestudzonej masy krówkowej wsypujemy wcześniej umyte a następnie osuszone owoce suszonej żurawiny.
Gdy tartaletki przestygną, napełniamy je masą żurawinową. Dekorujemy wedle pomysłu.
Nakłuwamy widelcem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C około 20 min. Najlepiej sprawdzać czy się rumienia.
Do garnka o grubym dnie wkładamy masło i krówki. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Co jakiś czas mieszamy a na końcu dodajemy mleko.
Do lekko przestudzonej masy krówkowej wsypujemy wcześniej umyte a następnie osuszone owoce suszonej żurawiny.
Gdy tartaletki przestygną, napełniamy je masą żurawinową. Dekorujemy wedle pomysłu.
czerwona