Sposób przygotowania:
Mazurek czekoladowy z fiołkami i porzeczkami
Z mąki, cukru pudru, masła, żółtek i śmietany zagnieć ciasto, następnie schłódź je 1 godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkuj na 4 mm, wyłóż nim foremki na mini tarty, ciasto nakłuj widelcem i piecz 20 minut w 180 st., wystudź.
Konfiturą porzeczkową wypełnij przygotowane wcześniej spody i dokładnie wygładź. Aby przygotować czekoladowe nadzienie śmietanę podgrzej w rondelku, zdejmij ją z ognia tuż przed momentem kiedy zacznie wrzeć, dodaj rozdrobnioną czekoladę i mieszaj aż się roztopi, a masa zgęstnieje.
Dodaj cukru wg własnego smaku. Czekoladową polewę wylej na konfiturę. Następnie tarty udekoruj fiołkami wonnymi.
Konfiturą porzeczkową wypełnij przygotowane wcześniej spody i dokładnie wygładź. Aby przygotować czekoladowe nadzienie śmietanę podgrzej w rondelku, zdejmij ją z ognia tuż przed momentem kiedy zacznie wrzeć, dodaj rozdrobnioną czekoladę i mieszaj aż się roztopi, a masa zgęstnieje.
Dodaj cukru wg własnego smaku. Czekoladową polewę wylej na konfiturę. Następnie tarty udekoruj fiołkami wonnymi.
robaczek