WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Mini pączki dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mini pączki dyniowe w ładnym ciemno żółtym kolorze, zrobione z dodatkiem mleka i pure z dyni. Idealne na deser.

Mini pączki dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini pączki dyniowe

 

  • 2 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 0,5 szkl. puree z dyni
  • 1/3 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mini pączki dyniowe

ETAP 1:

W misce umieścić składniki suche czyli: mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać je łyżką. Dodać puree z dyni, wbić jajka. Wlać mleko. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką na gęste ciasto.

Ręce zwilżyć olejem i formować małe pączuszki. W garnku rozgrzać olej i wkładać na niego przygotowane pączki. Smażyć na złoty kolor. Pączki powinny się same obracać.

Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i obtoczyć w cukrze pudrze. Podawać jeszcze ciepłe.

Mini pączki dyniowe
Mini pączi po usmażeniu wyłożone na talerz
Mini pączki dyniowe
Mini pączki w trakcie smażenia na oleju w garnku
Mini pączki dyniowe
Ciasto na mini pączki po wymieszaniu składników
Mini pączki dyniowe
Składniki na mini pączki umieszczone w misce