Sposób przygotowania:
Mini pierniczki ( na fasoli) z kremem daktylowymKrem daktylowy:
Daktyle zalać wodą i zostawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić owoce ( część wody zachować). Przełożyć do pojemnika blendera, dodać olej i kakao. Zmiksować. Gdy miksowanie będzie utrudnione dodać 2-3 łyżki wody z moczenia daktyli.
Ciasto:
W małej miseczce wymieszać mąkę,kakao,proszek,przyprawę do piernika i erytrol. Odstawić na bok. Olej roztopić w kuchence mikrofalowej, lekko ostudzić. Fasolę przełożyć na sito, przepłukać wodą i odsączyć. Przełożyć do pojemnika blendera, dodać jajka i zmiksować.
ETAP 3:
Dodać olej i miód i dokończyć miksowanie na gładko. Do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do papilotek na muffinki. Piec około 18-22 minut, do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić.
ETAP 4:
Na każdą babeczkę nałożyć po 20 g kremu daktylowego i rozsmarować. Ewentualnie ozdobić cukrowymi gwiazdkami. Smacznego!