Sposób przygotowania:
Mini pizze.
Do miski wsypujemy 2 szklanki mąki. Drożdże rozrabiamy z wodą i wlewamy do mąki.Dodajemy pół łyżeczki soli 2 małe łyżeczki oliwy z oliwek. Ciasto wymieszać,zagnieść i odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut.W tym czasie przygotować dodatki na ciasto. Cebulę obierany i kroimy w drobna kosteczkę. Paprykę przekroić na pół,usunąć gniazda nasienne i również pokroić w drobna kosteczkę. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Z ciasta kubkiem wykroić krążki. Wycięte krążki delikatnie rozwałkować. Wyłożyć na blachę z pergaminem i nakłuć widelcem każdy z krążków ciasta. Mini pizze posmarować koncentratem pomidorowym. Wyłożyć drobno pokrojoną cebulkę w kostkę.Drobno pokrojoną paprykę Pokrojone w cienkie plasterki oliwki. Posypać posiekanym oregano i startą mozzarellą.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 220 stopniach przez około 15-20 minut
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 220 stopniach przez około 15-20 minut