Sposób przygotowania:
Mini pizze
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski lekko oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrobić ciasto, rozwałkować na około 5 mm i wycinać kółka. ( mi wyszło 12 sztuk ) Placki ułożyć na blaszce z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek ułożyć po 5 plasterków wędliny tworząc coś w rodzaju słonka. Mieszankę odsączyć z zalewy, na środku każdego placka z kiełbasą położyć po 1 łyżce mieszanki. Na środku położyć po plasterku sera, posypać pieprzem, solą czosnkowo ziołową i papryką. Odczekać około 10 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Gotowe polać ketchupem.