Sposób przygotowania:
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy lub blacie i wyciąć w nich niewielkie koła. Na każde kółeczko polać niecałą łyżeczkę ketchupu i rozprowadzić.
Do miseczki dać pokrojony w niewielkie kawałeczki szynkę, ogórka i poszatkowaną cebulkę (po poszatkowaniu zrumienić ją na patelni).
Tak samo pokroić w kostkę pomidora. Całość przyprawić pieprzem i odrobiną kucharka. Kółeczka przełożyć na brytfannę, dodać troszkę farszu, a następnie posypać lekko startym serem żółtym.
Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. przez ok. 14-17 minut.
Do miseczki dać pokrojony w niewielkie kawałeczki szynkę, ogórka i poszatkowaną cebulkę (po poszatkowaniu zrumienić ją na patelni).
Tak samo pokroić w kostkę pomidora. Całość przyprawić pieprzem i odrobiną kucharka. Kółeczka przełożyć na brytfannę, dodać troszkę farszu, a następnie posypać lekko startym serem żółtym.
Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. przez ok. 14-17 minut.