anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Mini pizzerinki na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo ładne i dobre pizzerinki, które naprawdę robi się szybko. Smakowały całej rodzinie. Można udoskonalić o swoje ulubione składniki.

Mini pizzerinki na cieście francuskim Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Mini pizzerinki na cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka łyżek ketchupu (dowolny smak)
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 pomidora
  • 15 dag sera żółtego
  • 1/2 cebuli
  • kilka plasterków szynki (mogą być różne rodzaje)
  • pieprz
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Mini pizzerinki na cieście francuskim
Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy lub blacie i wyciąć w nich niewielkie koła. Na każde kółeczko polać niecałą łyżeczkę ketchupu i rozprowadzić.

Do miseczki dać pokrojony w niewielkie kawałeczki szynkę, ogórka i poszatkowaną cebulkę (po poszatkowaniu zrumienić ją na patelni).

Tak samo pokroić w kostkę pomidora. Całość przyprawić pieprzem i odrobiną kucharka. Kółeczka przełożyć na brytfannę, dodać troszkę farszu, a następnie posypać lekko startym serem żółtym.

Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. przez ok. 14-17 minut. 
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Z rozłożonego ciasta wyciąć kilka kółek.
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Podsmażoną cebulkę połączyć z poszatkowanym szynkami.
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Następnie dodać pozostałe pokrojone składniki. Przyprawić
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Przełożyć odrobinę farszu na każde z kółeczek.
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Posypać lekko serem żółtym i piec.
Mini pizzerinki na cieście francuskim
Mini pizzerinki na cieście francuskim- bardzo dobre