Sposób przygotowania:
Mini pizzerinki
Odlać 30 ml mleka, lekko podgrzać. Dodać cukier i pokruszone drożdże, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, mleko. Wlać wyrośnięte drożdże. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić ciasto, aż będzie odstawać od ręki.
Odstawić do wyrośnięcia.
Pieczarki pokroić w plasterki wraz z nóżkami. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać olej, włożyć cebulę, smażyć 5 minut . Następnie dodać pieczarki. Smażyć do odparowania płynu.. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z ciasta formować małe okrągłe placki. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 10 minut. Następnie nałożyć pieczarki z cebulą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 20 minut.Podać z sosem czosnkowym , keczupem.
Odstawić do wyrośnięcia.
Pieczarki pokroić w plasterki wraz z nóżkami. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać olej, włożyć cebulę, smażyć 5 minut . Następnie dodać pieczarki. Smażyć do odparowania płynu.. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z ciasta formować małe okrągłe placki. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 10 minut. Następnie nałożyć pieczarki z cebulą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 20 minut.Podać z sosem czosnkowym , keczupem.