Sposób przygotowania:
Szybkie mini pizzerinki
Mleko podgotować by było ciepłe. Margarynę rozpuścić i pozostawić do przestygnięcia. Drożdże wkuruszyć do garnuszka, dodać 2 łyżki mąki i cukru, całość zalać połową letniego mleka, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Jajka ubić z cukrem. Pozostałą mąkę wsypać do miski dodać masę jajeczną, podrośnięte drożdże oraz pozostałe mleko i margarynę. Całość dokładnie zagnieść, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, oraz będzie odchodziło od rąk i miski. Ciasto wkładamy do miski i przykrywamy bawełnianą ściereczką. Pozostawiamy w ciepłym miejscu, aż podrośnie. Podrośnięte ciasto przerabiamy na stolnicy i dzielimy na nieduże kawałki, każdy kawałek rozgniatamy w dłoni. Smarujemy sosem pomidorowym i nakładamy po plasterku szynki, pomidora, przyprawiamy do smaku tymiankiem i bazylią oraz startym na tarce serem żółtym. Gotowe wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 min w temp. 180'C. Smacznego !!