Sposób przygotowania:
Mini placuszki z pieczarkami
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Odstawiamy odciskamy powstałą wodę. Dodajemy mąkę i przemielona przez maszynkę cebulę i czosnek. Mieszamy dodajemy jajka , sól i pieprz do smaku.
Smażymy na patelni małe placuszki.
Pieczarki kroimy w duże kawałki. Cebule kroimy w kostkę . Podsmażamy na maśle klarowanym. Dolewamy śmietanę i redukujemy sos. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Na placuszek nakładamy sos z pieczarkami nakrywamy drugim plackiem i ozdabiamy łyżką sosu z pieczarką.
Smażymy na patelni małe placuszki.
Pieczarki kroimy w duże kawałki. Cebule kroimy w kostkę . Podsmażamy na maśle klarowanym. Dolewamy śmietanę i redukujemy sos. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Na placuszek nakładamy sos z pieczarkami nakrywamy drugim plackiem i ozdabiamy łyżką sosu z pieczarką.