gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Mini ptysie cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mini ptysie z nadzieniem pianki cytrynowej

Mini ptysie cytrynowe

Składniki:

Mini ptysie cytrynowe

 

 

  • Nadzienie cytrynowe
  • bita śmietana
  • galaretka cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Mini ptysie cytrynowe
Ciasto - Rozpuszczamy wodę z margaryną, dodać sól. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę – postawić na ogniu i dobrze wyrobić drewnianą łyżką. Gdy masa trochę ostygnie dodać całe jajka. Za pomocą szprycy formujemy ptysie. Pieczemy 20-25 minut w temp. 200˚C Nadzienie - Ubijamy bita śmietanę na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w ½ szklanki wody galaretkę . Upieczone ptysie przekrawamy nadziewamy kremem – posypujemy cukrem pudrem.