Sposób przygotowania:
Mini roladaki z marmoladą
Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę, cukier puder, śmietanę,proszek do pieczenia, jajko, żółtko, zagnieść ciasto.
Schłodzić 30 minut w lodówce.
Następnie ciasto podzielić na 3 części.
Każde ciasto rozwałkować, posmarować marmoladą owocową, zwinąć w roladki.
Roladki kroić na kawałki, aby powstały mini roladki.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem.
Na blasze ułożyć roladki, włożyć do piekarnika, piec 20 minut w 190 stop.
Schłodzić 30 minut w lodówce.
Następnie ciasto podzielić na 3 części.
Każde ciasto rozwałkować, posmarować marmoladą owocową, zwinąć w roladki.
Roladki kroić na kawałki, aby powstały mini roladki.
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem.
Na blasze ułożyć roladki, włożyć do piekarnika, piec 20 minut w 190 stop.
Danusia19671