Sposób przygotowania:
Mini serniczki z matchaCiasto:
Mąkę mieszam z pozostałymi składnikami i szybko zagniatam kruche ciasto.
Owijam w folię i wkładam na 30 minut do lodówki, następnie lekko podsypując mąką wałkuję na grubość około ½ cm wylepiam ciastem metalowe foremki do tartaletek.
Masa serowa:
Składniki na masę serową umieszczam w misie miksera i miksuję około 3 minuty- tylko do połączenia, aby nie napowietrzać masy.
ETAP 3:
Przygotowaną masę serową wylewam na ciasto kruche. Wstawiam do nagrzanego do 200*c piekarnika i piekę 10 minut.
Po tym czasie temp zmniejszam do 180*c i piekę około 35 minut –do lekkiego zrumienienia. Zimne mini serniczki oprószam cukrem pudrem.
Podaję z filiżanka gorącej herbaty lub kawy.
Słodkich wypieków!
b.gawlikowski