Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie
Podane składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim przygotowaną dużą blaszkę. Ciasto oprószamy mąką. Przygotowane białka lekko spieniamy a śmietanę ubijamy na sztywno.
Masło, żółtka i cukier łączymy mikserem, dodajemy ser,białka i budynie. Krótko miksujemy. Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy łyżką.
Przygotowaną masę wykładamy na ciasto i pieczemy ok 60 min w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową.
Masło, żółtka i cukier łączymy mikserem, dodajemy ser,białka i budynie. Krótko miksujemy. Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy łyżką.
Przygotowaną masę wykładamy na ciasto i pieczemy ok 60 min w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową.