Sposób przygotowania:
Serniczki śmietankowe z bezą i owocami
Do miski wbij jaka, dodaj śmietanę, budyń i cukier puder, całość dokładnie połącz po czym przelej do kokilek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150stop na 20min.
W między czasie przygotuj bezę, w rondelku zagotuj wodę z cukrem, całość podgrzewaj do momentu aż syrop osiągnie temp. 135-140°C. Gotowy syrop stopniowo dodawaj do wcześniej ubitych białek, po dokładnym zmiksowaniu beże przełóż do rękawa cukierniczego i przy jego pomocy wyciskaj na krawędzi sernika dekoracyjną obwódkę, po czym opal całość palnikiem.
Do garnka włóż owoce i zasyp je cukrem, całość zagotuj. Po kilku minutach dodaj żelatynę i mąkę rozpuszczona w wodzie, tak powstałą frużelinę przełóż na serniki, całość podawaj po schłodzeniu.
W między czasie przygotuj bezę, w rondelku zagotuj wodę z cukrem, całość podgrzewaj do momentu aż syrop osiągnie temp. 135-140°C. Gotowy syrop stopniowo dodawaj do wcześniej ubitych białek, po dokładnym zmiksowaniu beże przełóż do rękawa cukierniczego i przy jego pomocy wyciskaj na krawędzi sernika dekoracyjną obwódkę, po czym opal całość palnikiem.
Do garnka włóż owoce i zasyp je cukrem, całość zagotuj. Po kilku minutach dodaj żelatynę i mąkę rozpuszczona w wodzie, tak powstałą frużelinę przełóż na serniki, całość podawaj po schłodzeniu.
Magdalena88
Marika-