Sposób przygotowania:
Kruche mini szarlotki
Z mąki, proszku do pieczenia, jajek, cukru, śmietany i margaryny zagniatamy kruche ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy, wykrawamy nasiona, miąższ kroimy na kawałki i dusimy z cukrem i cynamonem. Następnie studzimy. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy z niego kółka, wykładamy nim foremki do babek lub muffinek, nakładamy nadzienie z jabłek i ozdabiamy paseczkami ciasta. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.
![Kruche mini szarlotki Kruche mini szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-mini-szarlotki-127313.jpg)
![Kruche mini szarlotki Kruche mini szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-mini-szarlotki-127314.jpg)
![Kruche mini szarlotki Kruche mini szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-mini-szarlotki-127315.jpg)
![Kruche mini szarlotki Kruche mini szarlotki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-mini-szarlotki-127316.jpg)
zbysiowa