Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

SUPERPRZEPIS

Mini tarty z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mini tarty z mięsnym nadzieniem

Mini tarty z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mini tarty z ciasta francuskiego

 

  • 270g ciasta francuskiego
  • pierś z kurczaka
  • 2 białe cebule
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 3 łyżki oliwy
  • 150g gęstego jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Mini tarty z ciasta francuskiego
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę po obraniu kroimy w pióra, a czosnek siekamy. Mieszamy mięso z cebulą i czosnkiem, doprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na oliwie. Smażymy aż mięso zetnie się z każdej strony, a cebula zeszkli, Formy do pieczenia tartaletek wykładamy rozwałkowanym ciastem francuskim. Wypełniamy mięsem z patelni i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy w nim ok 30 minut. Podajemy polane gęstym jogurtem naturalnym
Mini tarty z ciasta francuskiego
Zaczynamy od przygotowania farszu z mięsa cebuli i czosnku
Mini tarty z ciasta francuskiego
Farsz przekładamy do foremek wyłożonych ciastem
Mini tarty z ciasta francuskiego
Pieczemy w 180 stopniach przez ok pół godziny