Sposób przygotowania:
Mini tarty z owocami
Mąkę wymieszać z jajkiem, masłem i cukrem. Wyrobić ciasto, jak będzie już bez problemu odchodzić od ręki- włożyć na pół godzin do lodówki. Następnie ciasto podzielić na 4 równe części, rozwałkować każdą część i rozwałkowane placki umieścić w czterech formach do pieczania mini tart. Dokładnie poprzyklejać, do dna i brzegów foremek. Za pomocą widelca zrobić nakłucia na cieście, dzięki temu ciasto podczas pieczenia nie będzie się wybrzuszać. Formy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż ciasto ładnie się zarumieni (ok 15 minut). W tym czasie przygotować budyż wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400 ml. Przygotować też galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400ml. Wszystkie owoce dokładnie umyć. Banana obrać i pokroić na plasterki. Pomarańczkę obrać, nawet z białych błonek i pokroić na małe cząstki. Truskawki odszypułkować i pokroić na plasterki. Na upieczone, przestudzone spody nakładać budyń, ułożyć owoce, na każdej tarcie inne owoce, i zalać każdą z tart tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc
marietta