Sposób przygotowania:
Tort dla Taty - serowy z czekoladą i owocami
1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier i dalej ubijamy Dodajemy żółtka i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy.
2. DO masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy 40 min w 180 stopniach
3. Masa: Masło miksujemy z cukrem. Cały czas mieszając dodajemy ser. Żelatynę zalewamy zimną wodą -tak by zakrywała żelatynę. Delikatnie mieszamy i odstawiamy do spulchnienia. Szklankę z żelatyną wkładamy do garnka z gorącą wodą i rozpuszczamy
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy Do masy serowej wraz z rozpuszczoną żelatyną. Dobrze Miksujemy
5. Biszkopt kroimy na 3 części. I wykładamy: biszkopt, 1/2 masy, biszkopt , 1/2 masy, biszkopt. Odstawiamy na 12 h do lodówki do stężenia
6. Dekoracja Śmietanę ubijamy , dodajemy śmietan fiks i 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietanę wkłądamy do lodówki by ją dobrze schłodzić
7. Kiwi i truskawki myjemy i osuszamy. Kiwi obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z truskawek wyciągamy szypułki. Truskawki również kroimy w cienkie plasterki. Migdały prażymy na rumiano na suchej patelni
8. Boki tortu smarujemy bitą śmietaną, górę tortu smarujemy cienko bitą śmietaną. Na boki tortu poprzyklejamy płatki migdałowe. Na górze układamy kiwi a następnie truskawki. Odstawiamy do lodówki na godzinę
2. DO masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy 40 min w 180 stopniach
3. Masa: Masło miksujemy z cukrem. Cały czas mieszając dodajemy ser. Żelatynę zalewamy zimną wodą -tak by zakrywała żelatynę. Delikatnie mieszamy i odstawiamy do spulchnienia. Szklankę z żelatyną wkładamy do garnka z gorącą wodą i rozpuszczamy
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy Do masy serowej wraz z rozpuszczoną żelatyną. Dobrze Miksujemy
5. Biszkopt kroimy na 3 części. I wykładamy: biszkopt, 1/2 masy, biszkopt , 1/2 masy, biszkopt. Odstawiamy na 12 h do lodówki do stężenia
6. Dekoracja Śmietanę ubijamy , dodajemy śmietan fiks i 2 łyżki cukru pudru. Bitą śmietanę wkłądamy do lodówki by ją dobrze schłodzić
7. Kiwi i truskawki myjemy i osuszamy. Kiwi obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z truskawek wyciągamy szypułki. Truskawki również kroimy w cienkie plasterki. Migdały prażymy na rumiano na suchej patelni
8. Boki tortu smarujemy bitą śmietaną, górę tortu smarujemy cienko bitą śmietaną. Na boki tortu poprzyklejamy płatki migdałowe. Na górze układamy kiwi a następnie truskawki. Odstawiamy do lodówki na godzinę