Sposób przygotowania:
Mini torcik z owocami
Biszkopt (jeden cienki blat) przekrawam na dwie połowy.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję pod koniec ubijania sok z cytryny do smaku i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę, mieszam.
Masą smietankową smaruję obydwie części biszkoptu, do środka wrzucam pokrojone w kawałki owoce, ilość według uznania, składam ze sobą. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą śmietanową, dekoruję pozostałymi owocami.
Torcik wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Blaty biszkoptu można wczesniej nasączyc ponczem z wódką, lub samym syropem z ananasa czy brzoskwini.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję pod koniec ubijania sok z cytryny do smaku i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę, mieszam.
Masą smietankową smaruję obydwie części biszkoptu, do środka wrzucam pokrojone w kawałki owoce, ilość według uznania, składam ze sobą. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą śmietanową, dekoruję pozostałymi owocami.
Torcik wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Blaty biszkoptu można wczesniej nasączyc ponczem z wódką, lub samym syropem z ananasa czy brzoskwini.
Krakowianka