kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Miniptysie czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny dodatek do kawki w niedzielę po południu :)

Miniptysie czekoladowe

Składniki:

Miniptysie czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Miniptysie czekoladowe
Gotujemy wodę z masłem, wsypujemy mąkę,kakao i szczyptę soli.Ucieramy ciasto tak by odstawało od ścianek naczynia.Lekko studzimy i dodajemy po 1 jajku miksując na średnich obrotach.Układamy na blachę kawałki cista wielkości orzecha włoskiego.Pieczemy 25 minut w temperaturze 180*C.Nie otwieramy drzwiczek piekarnika!Studzimy,przekrajamy na połowę i napełniwszy kremem czekoladowym składamy ponownie.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!