ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Mintaj i warzywa gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki i dietetyczny obiadek. Mintaj z warzywami na parze to lekkie danie idealne dla tych którzy liczą kalorie

Mintaj i warzywa gotowane na parze

Składniki:

Mintaj i warzywa gotowane na parze

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj i warzywa gotowane na parze
Rybę skropić sokiem z cytryny , oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb z obu stron. Odstawić na ok, 20 min. Warzywa obrać i pokroić, marchewkę w pól plasterki, a ziemniaki w kostkę. Następnie warzywa włożyć do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze i gotować ok.10 min. Po tym czasie dołożyć rybę i gotować jeszcze wszystko 10 min.