pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Mintaj na kapuście pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rybka polana pomarańczowym sosem

Mintaj na kapuście pekińskiej

Składniki:

Mintaj na kapuście pekińskiej

 

  • 300 g filet z mintaja,
  • sok z cytryny,
  • 1 łyżeczka ocet balsamiczny,
  • 200 ml bulion warzywny (może być z kostki),
  • 1/2 łyżeczki oliwa extra vergin,
  • 1 łyżka groszek konserwowy,
  • 1/2 puszki Kukurydza z Puszki,
  • 1 papryka,
  • 1 jabłko,
  • olej do smażenia,
  • 1/2 kapusta pekińska,
  • 2 łyżki sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty

 

Sposób przygotowania:

Mintaj na kapuście pekińskiej
Filet skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy z dwu stron na kolor różowy (nie solimy). Przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem warzywnym o gotujemy 6-8 min. Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę i jabłko kroimy w kosteczkę, dodajemy groszek, kukurydzę i całość dokładnie mieszamy. Ocet balsamiczny łączymy z sokiem z pomarańczy. Na talerz wykładamy wymieszaną kapustę, na wierzch kładziemy filet z mintaja i całość polewamy sosem pomarańczowym. Polecam.