ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Mintaj w cytrynowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybka z patelni w pysznej panierce

Mintaj w cytrynowej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mintaj w cytrynowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w cytrynowej panierce
Filety przyprawiamy przyprawą do ryb, solą, pieprzem, obtaczamy w mące, potem w jajku a na koniec w bułce tartej wymieszanej z płatkami niedzwiedzimi (lub natką) i skórką cytrynową startą na tarce. Tak przygotowane filety smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju (żeby panierka była chrupiąca i nie wsiąknęła zbyt dużo tłuszczu,oleju powinno być sporo). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Mintaj w cytrynowej panierce
Filety należy najpierw solidnie przyprawić
Mintaj w cytrynowej panierce
smażymy na mocno rozgrzanej patelni