mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Orzechowy mintaj na wesoło

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Obiad z serii wesoły obiad. Zima nie zwalnia mnie od kolorów, i dawki witamin w warzywach i orzechach. Tym razem postanowiłam zrobić panierkę tylko orzechową. Staram się jak najmniej używać bułki tartej do panierek.

Orzechowy mintaj na wesoło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowy mintaj na wesoło

 

 

  • 20 dkg kapusty kiszonej
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Orzechowy mintaj na wesoło
Mintaja odmrażam dzień wcześniej, zostawiam go na sitku przez noc. Mocno osuszam rybę ręcznikami papierowymi. . Żeby mintaj nie przywierał do patelni musi być pozbawiony wody. Panieruję kawałki w jajku , następnie w orzechach tartych i smażę na maśle klarowanym. Doprawiam solą, pieprzem. Kapustę kiszoną kroję, dodaję ogórka pokrojonego, cebulkę, paprykę połowę, resztę wykorzystam jako miseczkę. Doprawiam oliwą z oliwek. Dekoruję oliwkami czarnymi i kawałkami ogórka. Podaję z brukselką ugotowaną i ziemniakami w mundurach.
Orzechowy mintaj na wesoło
Mintaj panierowany w jajku rozbełtanym na talerzu
Orzechowy mintaj na wesoło
Mintaj panierowany w orzechach tartych włoskich
Orzechowy mintaj na wesoło
Kapusta pokrojona cebula pokrojona papryka
Orzechowy mintaj na wesoło
Etap surówka w misce wymieszana dodana oliwa