Sposób przygotowania:
Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym
Kostki mintaja rozmrozić, odsączyć z wody ręcznikiem papierowym, posolić i oprószyć pieprzem. Zostawić na kilkanaście minut. Jajka rozbełtać z mlekiem i odrobiną soli. Mąkę wysypać na talerz. Orzechy zmiksować w rozdrabniaczu, przesypać do miski, dodać bułkę tartą, siemię lniane i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej, kostki obtaczać w mące potem zanurzać w jajku i panierce. Ponownie zanurzać w jajku i ponownie panierować, Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. ( Jeśli nie lubimy grubej panierki możemy panierować tylko raz ).
![Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-orzechowy-z-siemieniem-lnianym-249456.jpg)
![Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-orzechowy-z-siemieniem-lnianym-249457.jpg)
![Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym Mintaj orzechowy z siemieniem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mintaj-orzechowy-z-siemieniem-lnianym-249458.jpg)