p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Mintaj smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ryba smażona w panierce z dodatkiem przyprawy do kurczaka

Mintaj smażony w panierce

Składniki:

Mintaj smażony w panierce

 

  • 3 szt. fileta z mintaja,
  • 5 łyżeczek przyprawy Piramidki z Kurczaka,
  • 2 szt. jajka,
  • 100 ml mleka,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 6 łyżek bułki tartej,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1 szt. pomidor,
  • 3 szt. czarne oliwki

 

Sposób przygotowania:

Mintaj smażony w panierce
Każdy filet obsypujemy 1 łyżeczką przyprawy piramidki z kurczaka złociste i szczyptą soli. 2 jajka mieszamy ze 100 ml mleka, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, natomiast do bułki tartej wsypujemy 2 łyżeczki przyprawy piramidki z kurczaka, każdy filet moczymy z obu stron w masie jajecznej, a następnie panierujemy z obu stron w bułce tartej. Smażyć na złoto na oleju. Układamy na półmisku, ozdabiamy ćwiartkami pomidora i czarnymi oliwkami.