admin

admin

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Mintaj w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z kapusty zdjąć 12 zewnętrznych nieuszkodzonych liści, umyć, włożyć do wrzątku i

Mintaj w kapuście

Składniki:

Mintaj w kapuście

 

  • 50 dag filetów z mintaja
  • kapusta
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki masła
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Mintaj w kapuście
Z kapusty zdjąć 12 zewnętrznych nieuszkodzonych liści, umyć, włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osaczyć. Resztę kapusty po-szatkować, umyć, osaczyć i zeszklić na maśle z dodatkiem skórki cytrynowej. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę umyć, podzielić na 4 porcje j skropić sokiem z cytryny. Ułożyć po trzy liście kapusty -jeden na drugim. Łyżką nałożyć porcję uduszonej kapusty, następnie warstwę ryb i ponownie kapusty. Zwinąć 4 roladki, spiąć wykałaczkami i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów i cebuli.

Tagi:

dania mintaj