Ewelinaa

Ewelinaa

Kucharz
[Przepisów: 6]

Mintaj w marchewce na słodko

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jeśli ktoś lubi rybkę trochę na słodko polecam

Mintaj w marchewce na słodko

Składniki:

Mintaj w marchewce na słodko

 

  • 1 kg mintaja
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 duże marchewki
  • ananas z puszki
  • mały słoik papryki marynowanej
  • 6 ząbków czosnku
  • przyprawa cary
  • 5 łyżeczek octu winnego
  • 5 łyżeczek sosu sojowego
  • 12 łyżeczek cukru
  • 1 szklanka bulionu

Sposób przygotowania:

Mintaj w marchewce na słodko
Rybkę pokroić w dzwonki.Jajka rozmięszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia obtaczać rybkę i smażyć na oleju.Marchew zetrzeć na tartce podsmażyć do miękkości.Ananasa,paprykę,czosnek pokroić w kostkę i dodać do marchewki dodać czosnek,ocet,przyprawę cary,sos sojowy,cukier i bulion wszystko poddusić i wyłożyć na rybę ułożoną na tależu podawać na zimno.Można też podać na gorąco.Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym a na nią reszte składnków wstawić do piekarnika i zapiekać 30 minut w tem.170st.