Sposób przygotowania:
Mintaj w warzywnej pierzynce
Filety rybne kroimy na małe kawałki. Osuszamy i oprószamy solą. Odstawiamy na 30 minut. Seler oraz papryki kroimy w bardzo małą kostkę. Bakłażan kroimy w nieco większą kostkę. Cebule kroimy również w kostkę. Pomidory parzymy i zdejmujemy skórę. Siekamy i rozdrabniamy. Filety rybne moczymy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto. Do rondla wlewamy 2 szklanki wody, wrzucamy cebule. Dusimy 5 minut. Dodajemy seler oraz papryki. Solimy, dusimy przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy bakłażan oraz pomidory. Dusimy kolejne 20 minut. Dodajemy koncentrat i pieprzymy. Gdyby masa była za gęsta to dodajemy wody. Rybę przekładamy warzywami. Chłodzimy.