Sposób przygotowania:
Miodowe kurczaczki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Zalewamy marynatą mięso. Dokładnie należy
przemieszać, aby mięso z każdej strony przeszło
marynatą. Odstawiamy do lodówki na conajmniej
dwie godziny. Po tym czasie smażymy kawałki
kurczaka na rumiano. Przekładamy do prodiża
lub na blaszkę, podlewamy 1/3 marynaty i pieczemy
około 90min, gdy są gotowe powinien pojawić
się karmel.
Zalewamy marynatą mięso. Dokładnie należy
przemieszać, aby mięso z każdej strony przeszło
marynatą. Odstawiamy do lodówki na conajmniej
dwie godziny. Po tym czasie smażymy kawałki
kurczaka na rumiano. Przekładamy do prodiża
lub na blaszkę, podlewamy 1/3 marynaty i pieczemy
około 90min, gdy są gotowe powinien pojawić
się karmel.