Sposób przygotowania:
Miodowe muffinki z gruszką i bananem
Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, mieszamy.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką jajko z mlekiem, miodem i olejem.
Banana oraz gruszkę kroimy w kostkę, dodajemy do składników mokrych, mieszamy.
Wlewamy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy, tylko do momentu połączenia się składników.
Wykładamy formę do muffinek papilotkami. Nakładamy łyżką ciasto.
Pieczemy przez 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)
W drugiej misce mieszamy trzepaczką jajko z mlekiem, miodem i olejem.
Banana oraz gruszkę kroimy w kostkę, dodajemy do składników mokrych, mieszamy.
Wlewamy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy, tylko do momentu połączenia się składników.
Wykładamy formę do muffinek papilotkami. Nakładamy łyżką ciasto.
Pieczemy przez 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)