Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Miodowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

puszyste racuszki posypane cukrem pudrem

Miodowe racuszki

Składniki:

Miodowe racuszki

 

Sposób przygotowania:

Miodowe racuszki
Do drożdży dodajemy miód, kiedy się rozpuszczą dodajemy do nich cieple mleko oraz 2 łyżki mąki - mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut do wyrośniecia. Następnie dodajemy pozostałą mąkę, chlodne, stopione masło oraz jajka - dokładnie miksujemy i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelni nagrzewamy olej, łyżką nakładamy okrągłe placuszki i smażymy na rumiano po 2 stronach. Wyjmujemy na recznik jednorazowa, obsypujemy cukrem pudrem i podajemy.

Tagi:

jajko jajka